Hoe overwinteren tender planten in de noordelijke vlakten - finegardening

Hoe overwinteren tender planten in de noordelijke vlakten - FineGardening.

Hoe overwinteren tender planten in de noordelijke vlakten.

Gebruik deze technieken om uw niet-harde struiken en vaste planten voor vele jaren te redden.

Deze canna wortelstokken werden net geoogst. De grond moet worden afgewassen en de wortelstokken mogen 24 tot 48 uur drogen voordat ze voor de winter worden opgeslagen.

Winterweer kan uitdagend zijn voor tuiniers in de noordelijke vlakten. Echter, we zijn nog steeds in staat om koudgevoelige planten te gebruiken in onze tuinen als we de nodige stappen nemen om ze te beschermen. Hier zijn mijn technieken om ervoor te zorgen dat mijn tedere struiken en vaste planten leven om nog een jaar te zien.

De tedere knoppen en nieuwe groei van bigleaf hortensia's moeten worden beschermd. Bigleaf hortensia's bloeien betrouwbaarder op twee jaar oud hout.

Na geobsedeerd te zijn geraakt door bigleaf hortensia's (.

Zones 5-11) onlangs heb ik vastgesteld dat ik niet kan opgeven op de paar prima donna's die ik al in mijn tuin heb.

Lady in Red, Zones 6-9) zijn drie die zetten op weelderige nieuwe groei elk jaar maar sterven terug naar de grond tijdens de winter. De koude winter weer zal ervoor zorgen dat ze hun lente en zomer bloemen te verliezen, tenzij ik van plan vooruit. De truc om de bloemen te redden is het beschermen van de knoppen tegen een winter van het bevriezen. Plaats een kooi rond de plant na een harde vorst en vul het met een 18-inch laag van licht organisch materiaal. Straw, dennennaalden, en eiken bladeren werken goed voor dit doel. Als uw grond pH moet worden aangepast, dit is ook een geschikte tijd om de juiste wijzigingen toe te passen. Wanneer alle gevaar van vorst is verstreken in de lente, verwijder het organische materiaal, snoeien weg elk dood hout, en bemest, en u zal worden beloond met prachtige, kleurrijke mopkop bloemen later in het seizoen. Deze techniek werkt ook op andere struiken met een lage koude tolerance of met een tedere transplantaat nodig bescherming.

Snijden dahlia stengels aan de kroon voordat het reinigen en drogen van de knollen.

Zomerbloeiende planten met bollen, kormen, knollen, en wortelstokken die niet winterhard zijn voor de noordelijke vlakten kunnen worden gekweekt in containers, gebruikt in jaarlijkse displays, of opgenomen als accenten in het landschap. In plaats van het sturen van deze tender planten naar de compoststapel wanneer het seizoen voorbij is, kunt u ze overwinteren. Zijn gemakkelijk om ze op te graven en te reinigen.

Zones 7-11) hebben een vergelijkbare wortelstructuur en kunnen aanzienlijk toenemen in grootte over een enkel groeiseizoen. Wacht tot na de eerste harde bevriezing om de bladeren van deze planten terug te snijden. Terwijl het eerder kan worden gedaan, zult u een deel van de potentiële groei beschikbaar laat in het seizoen op te offeren. Na het snoeien van de bladeren, laat de planten in de grond voor vijf tot zeven dagen zodat de vlezige wortels kan genezen. Daarna, met behulp van een scherpe schop, zorgvuldig graven de wortels en schud de grond af. Snijd de stengel terug naar de kroon en afwas van de grond. Met dahlia's vooral, is het zeer belangrijk om de grond af te wassen, die kan Harboren en kweekbacteriën als ze op hun plaats blijven. Na het wassen, laat u de planten te lucht drogen voor 24 uur. Op dit moment, kunt u een label aan de wortels met de naam van de cultivar en alle andere relevante informatie.

Black Pearl, Zones 4-9) doet het beste met een lichte laag isolerend stro of bladeren die het bedekken om het te beschermen tijdens de winter.

Sommige favoriete vaste planten kunnen problemen hebben als onze noordelijke winters uitzonderlijk koud en droog zijn. Ervaring heeft me aangetoond dat degenen die een stam kunnen laten groeien vaak gevoelig zijn voor winterschade zonder voldoende sneeuwdekking.

Zones 3-9) kan lijden bij hard winterweer. Voordat de grond bevriest, zorg ervoor dat deze goed zijn besproeid met voldoende bodemvocht om te voorkomen dat de bodem kraken. Breng een verse laag van versplinterd hout mulch of bladeren rond de basis van deze vaste planten om de grond te isoleren. Houd mulch van de kroon van de plant af om niet te verstikken. Aanvullende bescherming kan worden voorzien van een lichte laag bladeren of stro geplaatst op de top van de plant zodra het slapend. Verwijder het wanneer nieuwe groei begint in de lente.

De koude winters en onvoorspelbare sneeuwval van de noordelijke vlakten hoeft niet te beperken de verscheidenheid aan planten beschikbaar voor ons te gebruiken. Word kennis van uw site voorwaarden en plan vooruit; ook u kunt met succes een breed scala van tedere en niet-harde planten in uw landschap te redden.

Marti Neely, FAPLD, bezit en exploiteert Marti Neely Design and Associates in Omaha, NE.

Krijg onze laatste tips, how-to artikelen en instructievideo's naar je inbox gestuurd.

Log in of maak een account aan om een commentaar te plaatsen.

Ondergewaardeerde Bomen voor de Noordelijke vlakten.

Plant in Fall for Spring Color in the Northern Plains, Part II: Bomen and Shrubs.

Plant in Fall for Spring Color in the Northern Plains, Part I: Perennials.

Pest Control for the Northern Plains: Chrysanthemum Lace Bugs.

Geurige, ouderwetse zoete erwten waren zeer populair snijbloemen in de late negentiende en vroege twintigste eeuw, maar toen vielen ze uit de gunst voor bijna honderd jaar.

Dit is niet alleen omdat ze vaak een flinke prijskaartje, maar ook omdat ze nemen veel van de tuin onroerend goed en arent.

Hoe overwinteren tender planten in de noordelijke vlakten.

Winterweer kan uitdagend zijn voor tuiniers in de noordelijke vlaktes. Echter, we zijn nog steeds in staat om koudgevoelige planten in onze tuinen te gebruiken als we de nodige stappen te nemen.

Holiday Subscription Savings - Limited Time!.

Terug in mei, Fine Gardening toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een eerste hulp afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

2020 BESTE VAN FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Vibrant, Onverwachte Kleur Uit een Klassieke Jaarlijks.

Een Tuin Ontwerp met veel Hardscape en Planten Plant ID's.

Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal niet verwijderen de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen, alleen de lijst.

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om toegang te krijgen tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta-site preview.

Weet je zeker dat je je notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en toegang wilt krijgen tot Al onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat u genoten hebt van uw gratis artikelen. Om te blijven lezen, word lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot tientallen jaren van deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het gedrukte tijdschrift.

Persoonlijk denk ik dat dit dan ook wordt beïnvloed door het lengen van de dagen.

Snijdt daarbij in stappen, steeds een beetje lager tot u opnieuw op stevig fris wit-geel weefsel zit.

Bij te veel water worden de bladranden (en daarna het hele blad) geel-bruin. Voor het laatste kunt u ook een video op de site vinden. Geknakte bladeren zullen sowieso verdrogen en mogen verwijderd worden wanneer ze niet meer mooi zijn. De nieuwe bladeren van mijn ensete ventricosum maurelii geeft opeens verkreukelde misvormde bladeren.

Reactie door Barbara de Keizer 31 mei 2011 12:58 @.

Een dun laagje (enkele cms) is al voldoende en fysiek scheiden van de grond is zeker niet nodig. Alvast bedankt, en bedankt voor deze site. Al snel probeerde de scheut uit te rollen maar dat kon dus niet. De knop die u beschrijft zou heel goed de bloem kunnen zijn, zeker aangezien hij ook al de finale grootte heeft bereikt. Misschien toch iets de nat / donker of koel gestaan afgelopen periode. Mijn excuses voor het laattijdige antwoord, ik was met vakantie.

Dit heeft te maken met worteldruk en noemt men guttatie.

Bij een pot met drainage gaten zou dit een ander verhaal zijn natuurlijk. Ook kunt u een vloeibare meststof gebruiken voor kamerplanten. Heeft u mijn video hierover bekeken?. Jammer, want juist dat is zo spectaculair mooi bij deze soort. Het is in deze periode redelijk normaal dat de groei wat ongelukkig verloopt. Sinds hij een grotere pot heeft gekregen, groeit mijn musa als kool. Ik tilde de boom op, uit de pot, om te kijken of de onderlaag niet te nat was, maar die was gewoon vochtig, niet nattig. Af en toe het blad eens afnemen met een vochtige doek is daartegen ook goed. Zet de potten eventueel op klosjes zodat het water onderuit beter weg kan en/of voorzie extra afwateringsgaten.

Komt dit doordat hij nu ineens buiten staat of gewoon omdat hij pas verpot is?.

Reactie door Pieter 29 oktober 2011 15:49 @. Zo kan de plant toch nog energie halen uit het resterende stuk. Kan dit kwaad voor de bananenplanten? is er iemand die ervaring heeft met deze planten en zon ruimte? moeten er bijvoorbeeld nog speciale voorzorgsmaatregelen genomen worden?. Maar opeens heeft zijn nieuwe blad rode vlekjes, dit had hij voorheen nog niet. Blad dat binnen gevormd werd blijft buiten sowieso niet mooi. Mijn excuses voor de late reactie, ik was met vakantie.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

Denk wel aan het toevoegen van meststoffen aan het water tussen april en oktober want de kokosvezel bevat zelfs dus nauwelijks tot geen voedingsstoffen.

50 meter terwijl ik van anderen hoor en lees dat de bananenbomen in een paar maanden 3 a 4 meter hoog kunnen worden.

En ik heb ook een bananen plant mee genomen uit curacao, maar ik had geluk deze door de douane krijgen! Deze bananen planten waren moeilijk de winter door te krijgen. Dit gecombineerd met de toegenomen groeisnelheid maakt dat de plant wat in de knop komt te zitten. De plant krijgt 2 x per week 1 liter water. Dat is inderdaad heel normaal bij planten en komt zeker bij bananenplanten veel voor. De Musa is makkelijk te stekken. Deze soort moet eigenlijk altijd boven de 10°C gehouden worden. - Ik neem aan dat een donkere (soort paarse) verkleuring in de bladeren te maken heeft met de zon ? De verkleuring verandert ook constant en in volle zon lijkt het of de bladeren zich dichtvouwen.

Wij hebben meerdere banenplannen gehad.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog! Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Culemborg. Het is niet ongebruikelijk dat deze wortelverstoring juist de aanmaak van extra pups bevordert. Terwijl er boven nieuw blad bijkomt sterven er onderaan oude af. Reactie door Veerle Peirlinckx 1 juni 2011 13:25 @.

Uiteraard is Madeira bij elke (tropisch) plantenliefhebber gekend.

tx Niek, idd weinig leven nog te bekennen op het snijdvlak. Dit opgerolde blad ontvouwt zich pas volledig wanneer het hele blad uit de schijnstam omhoog gekomen is. Zon 2 weken geleden had hij opeens veel hangende bladeren. Informeer u daarom goed naar de specifieke vereisten of neem contact met ons op. tijdens het verpotten natuurlijk de wortels wat meer blootgelegd en de boel verpot. Ze zien er in ieder geval stralend uit, de verzorging met liefde spat ervan af. Ook bij hen geldt, liever wat droger dan te nat. Zoals u beschrijft lijkt de plant dan wat in de knoop te zitten. Gelukkig vormt de plant wel weer uitlopers aan de voet waardoor de cyclus weer van vooraf aan kan beginnen.

Hij wordt wel verkocht onder veel synoniemen, dat kan dus wel verwarrend zijn.

Enkele maanden geleden een bananenplant gekocht en waarschijnlijk zoals velen hierboven betreft het de Dwarf Cavendish. Ik denk dat ik de verstopping zo heb opgelost zonder blad verlies. Grond voelt nat aan maar er is geen water op de schaal te vinden. Als het in de zomer erg warm wordt, zullen de grote bladeren veel vocht verdampen.

In ieder geval is geen enkele bananenplant winterhard.

Vermoedelijk is het zaad zeer vers.

Eventuele insecten zullen vluchten ofwel verdrinken. Deze springstaartjes breken organisch materiaal af en zorgen dus voor voedingsstoffen. Daarbij is elke potgrond geschikt zolang er maar voldoende voedingsstoffen worden toegediend voor een optimale groei. Reactie door Francies 4 februari 2018 10:21 @. Zo kunt u controleren of de wortels nog mooi in tact zijn en hoe vochtig de grond nu werkelijk is.

Ook wij de mama en de papa zoeken morgen warmere oorden op in Tenerife tot de lente weer is in het land.

Natuurlijk kan de verzorging per soort enigszins afwijken. Zal ik de buitenste drie weg snijden zodat ze binnenste ruimte krijgt? Of natuur gewoon zn gang laten gaan?. Omdat ik een leek ben op het gebied van planten, had ik graag je advies gehad hoe ik hieraan begin?. U snijdt ze dan gewoon vlak bij de stam af met een scherp mes. De tekening is enkel zichtbaar op de jongste bladeren. Verwen daarom je Musa eens op een zomerse regenbui. En straks zul jij ook jouw eigen methodes van verzorging aan wenden wat wij van jou weer kunnen leren en kunnen opsteken. Reactie door Hanne 29 oktober 2016 14:42 @.

Deze kan je vinden naast de stam en kan je gebruiken bij het vermeerderen van de plant.

De laatste dagen 25 graden, om hem wat meer te laten wennen aan mijn huiskamer temperatuur, maar daar is het natuurlijk nog wat kouder en s nachts wordt het natuurlijk nog kouder. UV licht dood de bacterie, in nederland hebben we gedurende de winter teweinig van dat uv licht en komen er allemaal beestje uit de aarden die de plant willen opeten. Heeft iemand ervaring met Pisang Ambon?. Het is trouwens niet zeker dat u de bescherming te vroeg hebt weggenomen.

Ze zeggen dat je die schil een dag of 2 moet laten weken in water en dat dan dat water vol zit met voedingsstoffen (NPK) voor elke plant.

Ik heb de keus tussen 2 soorten bananenplanten te kopen en wel Prata Ana en Robusta. Deze bananenplant kan tijdens het seizoen gerust buiten staan maar pas wanneer de temperaturen ook s nachts niet veel lager gaan dan een graad of 12°C gaan. Het is dus vrij normaal dat er periodes zijn waarbij er geen nieuw blad gevormd wordt. Eén hiervan heb ik laatst gescheiden van de moederstam en staat nu in een aparte pot.

Zeker voor een raam op het zuiden kan het een stuk warmer worden.

Binnenkort hervat de groei vanzelf weer. Naar welk e-mail adres kan ik een foto van. U mag de stam vlak aan de voet afsnijden waardoor er opnieuw uitlopers zullen ontstaan aan de voet van de stam. Ik denk zelf dan ook dat het eerder iets heeft te maken met een toenemende lichtintensiteit waardoor de plant een kleine groeispurt doormaakt. De kans is groot dat u een Musa acuminata Dwarf Cavendish hebt of een Musa basjoo.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen